Mengapa anda perlu membeli di Anep Enterprise???
Perniagaan berdaftar dengan SSM bernombor 002099558-P
Jimat masa. Tidak perlu ke kedai.
Jimat petrol kenderaan. Hanya tunggu di rumah.
Jimat tenaga. Boleh buat kerja lain sementara menunggu.
Jimat wang. Tiada kos petrol. Tiada cukai/GST. Tiada kos tersembunyi.
Barang sampai terus ke pintu rumah anda.
Kualiti terjamin. Puas hati membeli.
100% IMP (Islamic Manufacturing Practice). Halal dan tanpa was-was.
Dibuka 24 Jam, setiap hari selagi ada rangkaian internet.
Mesra pelanggan.

Iklan Utama [RM1 / hari]
anep-enterprise

Tuesday

Kopi Barli Munawwarah A+


Harga RM24 sekotak
Isi 15 sachet X 25g
Aturan Minum Minum 1-3 sachet sehari
Kos Penghantaran PERCUMA parcel

Khasiat

Baik untuk keseluruhan kesihatan & kesegaran badan. Mengandungi serbuk kopi Arabica, Ekstrak Barli, Pegaga & Mengkudu.

Kopi Arabica - Sejarah mengatakan kopi Arabica mula di jumpai di benua Africa 1,000 tahun dahulu, kemudian merebak ke seluruh benua Arab, Eropah, Indonesia & America. Kopi adalah minuman yang terbanyak diambil, dengan 70% dari penduduk dunia sangat gemar minum kopi. Banyak ladang terbesar di dunia adalah ladang kopi. Walaupun kesemua kopi mengandungi caffeine, meminum kopi dalam kuantiti yang berpatutan adalah baik untuk kesihatan serta kesegaran badan & mental sepanjang hari. Penyelidik dari Harvard School Of Public & University of Athens mendapati kopi membantu mengurangkan kaviti & adalah anti bakteria. Kopi juga membantu mengurangkan risiko di dalam penyakit cardiovascular, prostate kanser, Alzheimer, dementia, Parkinson, penyakit hati, diabetes type 2 & gout. Kandungan antioksida dalam biji kopi dapat membantu menghalang radikal bebas dari lebih merebak atau merosakkan sel-sel dalam tubuh badan. Kopi mengandungi polyphenolic, protin, amino asid, carbohydrates serta banyak vitamin, mineral & micronutrient seperti flavonoids, magnesium, potassium, niacin & vitamin E, potassium, kalsium, magnesium & glycosides. Kopi dapat membantu untuk mengurangkan selsema, allergi, asma, serta baik untuk peredaran darah & meningkatkan metabolisma badan.

Barli - Barli banyak digunakan semenjak zaman dahulu kala, 10'000 tahun dulu sebagai makanan ruji & mempunyai banyak khasiat perubatan. Digunakan semenjak zaman Greek & China untuk memberi tenaga dan mengenyangkan kepada atlit kerana mengandungi bahan fiber yang tinggi terutamanya selenium, juga salah satu antioxida yang natural.

Dapat membantu mengawal dan mengurangkan kadar kolesteral darah LDL (kolesteral yang tidak baik). Membantu menstabilkan glukosa dalam darah. Membantu menjaga dan membersihkan intestinal tract atau usus didalam perut. Sumber fiber, vitamin, mineral, phospuras, niacin & vitamin B, baik untuk membantu mengurangkan risiko cardiovascular factor penyakit serius. Membantu mengawal penyakit gallstone seperti batu dalam hempedu. Garam mineral dalam barli dapat membantu mengurangkan penyakit seperti arthiritis, sakit tulang dan otot, baik pulih sel-sel dalam badan dan meningkat imuniti atau antibodi badan. Membantu menjaga dan membersih organ dalaman. Menyejukkan dan mengurangkan suhu badan dengan lebih cepat jika demam.

Pegaga - Centella juga dipanggil Gotu Kola, Indian Pennywort, Pegaga dan Brahmi. Centella dapat menyegarkan otak dan system saraf dan dapat membantu mengekalkan keremajaan dan awet muda. Ia juga dapat membantu kesegaran badan, melawan rheumatism, mempertingkatkan daya konsentrasi dan perjalanan darah.
Mengkudu - Adalah ejen anti oksida yang tinggi dan mempunyai ciri-ciri radikal bebas yang dapat membantu meningkatkan daya tahan tubuh, mengawal tekanan darah, anti radang, anti stress, anti alergi, anti bakteria dan memberi tenaga tubuh badan.


home